Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • “Prva izviđačka obilaznica”


  Proteklog vikenda članovi Odreda izviđača „Jazavac“ zaputili su se na Krndiju kako bi proveli projekt „Prva izviđačka obilaznica“. Riječ je o izviđačkoj transverzali dugoj 30-tak km koja jednim svojim dijelom leži na već postojećoj stazi Našički planinarski put.
  Sedmeročlana ekipa iz Odreda izviđača „Jazavac“ te jedna članica iz Udruge izviđača porječana „Mihaljevica“ Slavonski Šamac krenula je na stazu iz mjesta Zoljan pored Našica, natovareni s 10-tak kilograma teškim ruksacima.
  Osim samog planinarenja i svladavanja uspona, tijekom cijele staze sudionici su morali odrađivati i razne zadatke iz topografije.
  Ovim dvodnevnim planinarenjem po Krndiji ne završava projekt „Prve izviđačke obilaznice” već je u planu izložba fotografija sa same akcije, ali i prikazivanje kratkog dokumentarnog filma o „Prvoj izviđačkoj obilaznici“.
  Cijeli projekt je videokamerom pratio avanturist i putopisac Hrvoje Jurić, a veliki doprinos u realizaciji ovog projekta dali su i članovi Planinarskog društva „Krndija“ Našice.
  Za članove odreda izviđača „Jazavac“ sada kreću pripreme za još jedan veliki projekt, a riječ je o Izviđačkom ljetnom kampu koji će se održati od kraja srpnja do početka kolovoza u Rovinju.

  Foto: OI “Jazavac”

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog