Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • “Postat ću misionar i nastaviti tamo gdje je stao moj ujko, svetac našeg doba”

  U župnoj dvorani Župe Svih Svetih sinoć je predstavljena knjiga „Fra Vjeko Ćurić – Svetac našeg doba“. Fra Vjeko bio je Hrvat, franjevac i misionar. U Africi je poznat kao “afrički Oskar Schindler” jer je spasio nekoliko desetaka tisuća civila tijekom genocida u Ruandi. O njemu su na stranim jezicima pisane knjige i snimani filmovi. Sinoć je o njemu govorio fra Ivica Perić, koji je nastavio fra Vjekin rad u Ruandi.

  Na knjizi se radilo na dva kontinetna, u desetak zemalja, a napisana je kao svojevrsni mozaik fra Vjekina života čije slagalice kroz svoje intimne ispovijedi i razmišljanja iznose brojni fra Vjekini prijatelji, obitelj, franjevačka subraća, ali i ljudi kojima je fra Vjeko osobno spasio život. Autor knjige Željko Garmaz želi da priča o fra Vjeki Ćuriću bude dostupna u Hrvatskoj i BiH.

  O fra Vjeki govorio je i Đakovčanin Marijan Milanović, fra Vjekin nećak, koji je odlučio nakon završetka teologije, po uzoru na ujaka, postati misionarom.

  Sav prihod od prodaje knjige bit će usmjeren za daljnji razvoj centra „Otac Vjeko“ u župi Kivumu u kojem se trenutno školuje i svaki dan hrani oko 700 učenika.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

  Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

  Blog