Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Misna vina predstavljena u Bruxellesu

  Hrvatski vinski dragulj – misna vina Đakovačko-osječke nadbiskupije predstavljena su sinoć u srcu Europske unije, u Bruxellesu, objavio je Ured europarlamentarke Marijane Petir. Događaj je povodom proslave Dana državnosti Republike Hrvatske i obilježavanja pete godine hrvatskog članstva u Europskoj uniji organizirala hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu Marijana Petir za belgijske novinare i distributere vina, a prisustvovali su mu europarlamentarci, Hrvati zaposleni u institucijama i prijatelji Hrvatske. Uz zastupnicu Petir, prisutne je pozdravio i zastupnik te predsjednik Intergrupe Europskog parlamenta za vina i kvalitetnu hranu Herbert Dorfmann, a vina je predstavio menadžer prodaje Vlado Babić. Čestitavši svim građanima, kao i okupljenima Dan državnosti, Petir je prilikom predstavljanja rekla kako su „okusi Hrvatske specifični i jedinstveni jer su se njihovi recepti prenosili s generacije na generaciju tijekom čitave hrvatske povijesti – mlade države koja je 1991. ostvarila svoju neovisnost, te najmlađe i ponosne članice europske obitelji“.

  U Đakovu i njegovoj okolici duboko je ukorijenjena tradicija vinogradarstva i vinarstva čemu su posebno doprinijeli povoljni mikroklimatski uvjeti, a rad ljudi i njihovo znanje pokretači su današnje bogate vinarske baštine koja seže duboko u prošlost, a čija je kvaliteta predstavljena i u srcu Europske unije, navodi se u priopćenju.

  Četiri sorte vina predstavljene su sinoć u Bruxellesu: graševina, chardonnay, traminac i cabernet sauvignon.

  Uz misna vina, posjetitelji su u Bruxellesu imali prilike kušati i druge okuse Slavonije i Baranje – domaću šunku s obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva Petra Dobrovca te sir najboljeg hrvatskog mladog poljoprivrednika Ivana Gašića koji će Hrvatsku u listopadu ove godine predstavljati na izboru za najboljeg europskog mladog poljoprivrednika.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

  Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

  Blog