Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • “Bečkim i đakovačkim putovima Jakoba Haibela”


  U sklopu projekta „Bečkim i đakovačkim putovima skladatelja i šurjaka W. A. Mozarta i Jakoba Haibela“ Strukovna škola Antuna Horvata nastavlja istraživati život i djelo Jakoba Haibela.
  Naime, nakon posjeta Beču i uspješnog kratkog školskog mjuzikla „Rock me Amadeus, rock me Jakob“, 14. lipnja organiziran je posjet Grazu – rodnom gradu Jakoba Haibela.
  Đakovu je Haibel poznatiji kao regens chori (regens kori) đakovačke katedrale u vrijeme biskupa Mandića, a posljednjih 20 godina Haibel provodi u Đakovu gdje se ženi za sestru Mozartove supruge – Sofiju Weber.
  Ova veza Haibela i glazbenog genija – Mozarta nadahnula je Srednju trukovnu školu na mnoge projektne aktivnosti (Haibelove praline), a posjet Grazu urodio je i nekim novim biografskim otkrićima iz matice krštenih.
  S tamošnjim povjesničarom i vrsnim poznavateljom Gradišćanskih Hrvata dr. Robertom Hajszanom Đakovčani su posjetili najznačajnija mjesta važna za proučavanje života Jakoba Haibela.
  Đakovčanima se u Grazu pridružio i Rade Lukić, tajnik Hrvatskog svjetskog kongresa i profesor Edo Mijić, hrvatski dirigent i predavač u Grazu.
  Iz Srednje strukovne škole najavljuju i druge projekte vezane uz osobu i djelo Jakoba Haibela.

  Foto: SSŠ

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

  Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

  Blog