Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Zvonimir Kalić i Luka Glavačević u utrci za najboljeg poljoprivrednika

  Izbor za najboljeg poljoprivrednika, koji u Hrvatskoj organizira ambasadorica projekta i europarlamentarka Marijana Petir, ušao je u završnu fazu. Među deset najboljih su i Zvonimir Kalić iz Vrpolja i Luka Glavačević iz Strizivojne.

  Zvonimir (26) je nositelj OPG-a Kalić, čije je sjedište u Đakovu, ali sve vezano uz proizvodnju i preradu konoplje smješteno je u Vrpolje.

  Luka (24), zajedno s obitelji, uzgaja slavonsko-srijemskog podolca. Hrvatska poljoprivredna agencija za slavonsko-srijemskog podolca kaže da je to “kasnozrelo, vrlo otporno i izdržljivo govedo, čvrstog kostura, ‘suhih’ izraženih zglobova, ponešto otvorenih papaka, s blago spuštenom zdjelicom slabo do umjereno popunjenim mišičjem. Visina krava je oko 130 cm, a bikova oko 140 cm.”

  Stručni ocjenjivački sud odabrao je deset najboljih. Stručni žiri već je odabrao pobjednika, a onaj koji dobije najviše glasova u anketi dobit će posebnu nagradu publike na konferenciji koju u srijedu suorganizira Jutarnji list. Glasovanje traje do srijede, 9. svibnja, u 9 sati. Više o Zvonimiru i Luki, ali ostalim kandidatima doznajte na linku. Na istom linku možete i dati svoj glas za najboljeg poljoprivrednika.

  Foto: Vlado Kos i Emica Elveđi /CROPIX

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog