Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Dubiozina “Himna generacije” pobijedila na “Eurosongu za siromašne”

  “Jako nam je drago da nas je Reddit zajednica nominovala na ovom internetskom Eurosongu za siromašne i da smo uvjerljivo pobijedili jaku konkurenciju. U isto vrijeme nam je drago da se BiH ni ove godine ne takmiči na pravom Eurosong-u. To je svakako samo bacanje para, jer nit’ oni hoće da nas prime u Europu nit’ mi imamo viziju”, izjavili su u svom stilu članovi Dubioze.

  Dok traju posljednje pripreme za natjecanje za najbolju pjesmu Europe – popularni Eurosong, Internet zajednica udarila je kontru i održala svoje neslužbeno natjecanje. Jedna od najpopularnijih stranica na svijetu – Reddit koja mjesečno ima više od pola milijarde posjeta i više od 200 milijuna aktivnih korisnika, održala je Eureddision– Song Contest.

  Dubioza kolektiv uvjerljivo je pomela konkurenciju s „Himnom generacije“ za koju doslovno možemo reći da je himna Interneta. Korisnici su predlagali pjesme iz svake zemlje nakon čega je baš kao na pravom Eurosongu uslijedilo glasanje. „Himna generacije“ dobila je 234 boda, što je čak 38 bodova  više od drugoplasirane Albanije.

  Hrvatske boje branila je grupa Krankšvester s pjesmom “Gaber” koja se našla na visokom 10.mjestu ispred Velike Britanije koju je predstavljao George Ezra s pjesmom „Paradise“.

  Od ukupno 23 zemlje, naši susjedi Slovenci su u ukupnom poretku na 21. mjestu, a Srbi na posljednjem s tek 2 boda.

  Pjesma „Himna generacije“ objavljena je prije nešto više od godinu dana i broji preko 8 milijuna pogleda na YouTubeu, a nalazi se na albumu “Pjesmice za djecu i odrasle” koji je izašao krajem 2017. godine.

  Ilustracija: Filip Andronik

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog