Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Kako oživjeti đakovačku IT scenu?

  Već neko vrijeme u našem gradu prisutna je inicijativa za oživljavanje IT scene kako bi ona, kako ističu inicijatori, bila jedan od pokretača rješavanja problema u kojima se grad našao odlaskom sve većeg broja mladih. 

  “Inicijativa pokrenuta početkom travnja za cilj ima otvaranje mogućnosti mladima da ostanu u gradu. Ovaj cilj postigli bismo zajedničkim snagama gradskih IT tvrtki, udruga, škola i grada.  Kao kratkoročni cilj definirana je konkretnija informatička edukacija mladih te su škole pozvane da naprave popis talentiranih učenika sa većim zanimanjem za informatiku čiju dodatnu edukaciju bi izvodili predstavnici tvrtki i udruga. Dugoročni cilj je osnivanje poduzetničkog inkubatora u kojemu bi mladi ljudi mogli razvijati vlastite poslove. Time bi se povećao broj radnih mjesta u Đakovu, a svako radno mjesto znači i ostanak Đakovčana u Đakovu”, pojašnjava inicijator Miljenko Švarcmajer.  

  Ova inicijativa nastavljena je u petak sastankom u Gradskoj knjižnici i čitaonici, a bili su  nazočni predstavnici đakovačkih IT tvrtki, škola, udruga,  grada, a gosti su bili i  predstavnici Osijek Software Citya – Bela Ikotić i Ivan Jurlina.

  Prema analizi  Miljenka Švarcmajera, trenutno na području Đakova djeluje 50-ak tvrtki sa registriranim IT djelatnostima, a u tim tvrtkama radi 70-ak ljudi. 

  Opširnije o đakovačkoj IT sceni i mogućnostima razvoja bit će riječi u emisiji “Izravno”, u ponedjeljak u 13:30.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog