Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Suradnja Strukovne škole s visokoobrazovnim institucijama

    

  Poljoprivredna struka srednje strukovne škole Antuna Horvata već duži niz godina surađuje s poljoprivrednim visokoobrazovnim ustanovama u Hrvatskoj. Nakon što je uspostavljena suradnja s Poljoprivrednim fakultetom u Osijeku gdje su učenici škole na fakultetskom pokušalištu u Mandićevcu zajedno sa studentima obavljali vježbe iz vinogradarstva, suradnja je proširena i na Veleučilište u Požegi. Tamo učenici obavljaju vježbe iz vinarstva.

  “Najnovija suradnja uspostavljena je s Agronomskim fakultetom u Zagrebu gdje zajedno s njima sudjelujemo na projektu „ Primjena pepela iz biomase radi unaprjeđenja poljoprivredne proizvodnje i plodnosti tala „. U završnoj fazi je i priprema projekta za međunarodni natječaj gdje bi škola zajedno s Hrvatskim vodama i Agronomskim fakultetom sudjelovala u istraživanjima na međunarodnom projektu „Utjecaj nitrita na podzemne vode i rijeke regije“”, navodi ravnatelj Mirko Ćurić.

  Suradnja škole s visokoobrazovnim institucijama, kako dodaje Ćurić, povezana je i s ciljevima školskog poljoprivrednog projekta „MODERNIZACIJA I OPREMANJE ŠKOLSKOG POLJOPRIVREDNOG DOBRA S PRIPADAJUĆIM PRAKTIKUMIMA, U CILJU PROMOCIJE I JAČANJA KOMPETENCIJA STRUKOVNIH ZANIMANJA U POLJOPRIVREDI, UVOĐENJEM NOVOG STRUKOVNOG KURIKULUMA AGROTEHNIČAR I PROMOCIJOM POLJOPRIVREDNIH ZANIMANJA U ŠKOLAMA ĐAKOVŠTINE I RUBNIH OPĆINA“ koja se očituje u poticanju učenika za nastavak obrazovanja na sveučilištima i učilištima u RH i zajedničkoj edukaciji učenika i studenata u novo opremljenim praktikumima kroz sudjelovanje u projektima.

  Projektom „Modernizacija i opremanje školskog poljoprivrednog dobra s pripadajućim praktikumima, u cilju promocije i jačanja kompetencija strukovnih zanimanja u poljoprivredi“ planiramo osuvremeniti nastavu i uvesti novi kurikulum  za zanimanje Agrotehničar.

  Dobivenim sredstvima u projektu kupili smo četiri inox vinska tanka s ugrađenim sustavom za hlađenje, filter za vino i laboratorijsku  opremu  za analizu vina kojom ćemo opremiti vinarski praktikum i osuvremeniti vinogradarsko-vinarsku proizvodnju.

  Stočarski praktikum opremili smo anatomskim modelima životinja. Anatomski modeli su odličan edukacijski alat za proučavanje i objašnjavanje strukture i  funkcija različitih dijelova tijela domaćih životinja.

  Učenike je je ovaj tjedan  obradovao i  dolazak  traktorske freze tl- 125 i malčera Elite L 160 s hidrauličkim pomakom koje ćemo koristiti u ratarskoj, povrtlarskoj i voćarsko-vinogradarskoj proizvodnji na školskom gospodarstvu Ivandvor.

  U tijeku je i nabava sadnica vinove loze, stupova, žice i ankera za podizanje 0,5 ha vinograda, traktorske prikolice i laboratorijske opreme za analizu tla,

  Do srpnja obnovit ćemo jedan od plastenika ( pokrovne folije, energetske zavjese i automatike) i opremiti praktikum za poljoprivrednu mehanizaciju.

  Moderno opremljeni poljoprivrednih praktikumi omogućit će   učenicima stjecanje strukovnih  kompetencija u svim  poljoprivrednim zanimanjima s naglaskom na novo zanimanje Agrotehničar koji od nove školske godine upisujemo umjesto Poljoprivrednog tehničara općeg”, kaže ravnatelj Ćurić.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog