Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Župan Anušić i izaslanstvo CSU-a o suradnji Bavarske i OBŽ

  Župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić jučer je u službeni posjet primio izaslanstvo CSU-a, Unije za prognane i raseljene Nijemce predvođene Berndom Posseltom i voditeljom njihovog studijskog putovanja kroz Hrvatsku Pavom Barišićem, objavio je Kabinet župana.

  Razgovarali su o europskoj politici budući da je Posselt dugogodišnji stručnjak za jugoistočnu Europu Europskog parlamenta i veliki prijatelj hrvatskog naroda, zatim o odnosu između nacionalnosti, kao i etničkim i manjinskim pitanjima.

  No, središnja tema svakako je bila gospodarska suradnja dviju regija, Osječko-baranjske županije i Bavarske.

  “Sličnosti između Slavonije i Baranje i Bavarske ima puno kako kroz povijest tako i danas, a učeći na njihovim primjerima možemo probuditi naše uspavane potencijale“ – rekao je župan Anušić.

  Osječko-baranjska županija također ima što za ponuditi što pokazuje sve veći broj zainteresiranih gostiju iz Bavarske koji godišnji odmor sve češće žele provesti na kontinentu Hrvatske.

  „Do nedavno su njemački gosti poznavali Hrvatsku samo kao Jadransko more, no trendovi se mijenjaju i sve je više onih koji žele uživati u netaknutoj prirodi, bogatoj i autentičnoj gastronomiji i enologiji, a upravo to vi možete ponuditi našim gostima”, rekao je Posselt i pohvalio inicijativu župana Anušića da u suradnji s hrvatskim konzulatom u Münchenu organizira u lipnju predstavljanje turističkih potencijala Slavonije, Baranje i Srijema pred tristotinjak gostiju kojima je turizam jedna od osnovnih djelatnosti.

  Također će, zaključeno je, nastaviti razvijati i druge vidove gospodarske suradnje dviju prijateljskih regija.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog