Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Vladimir Margeta novi predsjednik Udruge Život

  Novi predsjednik Udruge obiteljskih poljoprivrednih gospodarstva “Život” je dr. sc. Vladimir Margeta, zamjenica predsjednika je je Martina Minarik, a tajnik je Jurica Jašinski. Odlučili su to sudionici izborne skupštine koja je danas održana u Đakovu, a na kojoj su izabrana i druga tijela, odnosno dopunjeno je Stručno vijeće i Izvršni odbor.
  Novo čelništvo, kako je na konferenciji za novinare najavio novoizabrani predsjednik, nastavit će provoditi program udruge, odnosno dijalog za što bolji status hrvatskog sela, ali i nastaviti kritizirati poteze koji nisu dobri za poljoprivredu, zalagat će se za osnivanje poljoprivredne banke te za što brže rješavanje pitanja raspolaganja poljoprivrednim zemljištem.
  “Dok god se ne riješi pitanje zemlje, ne može se govoriti o napretku poljoprivrede”, naglasio je Margeta upozorivši da slučajeve nepotizma i korupcije.
  Komentirajući aktualno stanje u poljoprivredi Margeta je kazao da se na selu još ne vide pomaci, da nema mladih ljudi te da su najviše sredstava iz EU fondova povukli veliki sustavi zbog čega bi trebalo promijeniti sustav poticaja. “Najmanjima treba osigurati najviše, bez razvijenog sela nema ni države”, konstatirao je novoizabrani predsjednik Udruge Život zaključivši da se “bez dostatne vlastite proizvodnje ne može govoriti o neovisnoj zemlji”.
  Novoizabrana potpredsjednica Martina Minarik upozorila je da je puno vremena izgubljeno i da je krajnje vrijeme da se nešto učini u zaustavljanju daljnjeg propadanja sela. Založila se i za decentralizaciju institucija, odnosno da Ministarstvo poljoprivrede bude u Slavoniji – tamo gdje se i proizvodi hrana.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog