Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Smanjenje broja nezaposlenih i u ožujku

  Krajem ožujka u Regionalnom uredu Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Osijek bilo je evidentirano 21.900 nezaposlenih osoba, odnosno 5,3 posto manje u odnosu na veljaču ili 16,9 posto manje u odnosu na ožujak 2017.
  I dalje raste udio nezaposlenih žena kojih je u ukupnom broju 59,6 posto.
  Gledano prema dobi, najviše nezaposlenih, 34,8 posto, je starije od 50 godina, dok udio mladih osoba u dobi od 15 do 24 godine iznosi 16,2%.
  Registrirana se nezaposlenost, u usporedbi s istim razdobljem prethodne godine, smanjila u svim dobnih skupina.
  Na kraju ožujka 2018. godine 46,8% nezaposlenih čekalo je na zaposlenje duže od godinu dana i njihov se udio u odnosu na prethodni mjesec povećao za 1,5 postotnih bodova, a u odnosu na isti mjesec prethodne godine smanjio za 4,6 postotnih bodova.
  Osim što nezaposlene žene čine veći udio u ukupnoj nezaposlenosti, one i duže čekaju na zaposlenje.
  Trajanje nezaposlenosti različito je i s obzirom na razinu završenog obrazovanja. Kratkotrajna nezaposlenost najučestalija je kod osoba sa završenim fakultetom; 51,5% visokoobrazovanih osoba čekalo je na posao do 6 mjeseci, odnosno 68,6% do jedne godine. U najnepovoljnijem položaju su osobe bez škole (64,9% dugotrajnih) i sa završenom osnovnom školom (54,6% dugotrajnih).
  Tijekom ožujka smanjenje nezaposlenosti zabilježeno je u svim ispostavama, a u đakovačkoj za 6,1% ili 215 osoba pa je u evidenciji bilo 3.336 nezaposlenih osoba, s tim da ih je 1.765 s područja grada Đakova.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog