Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Dva laneta, othranjena na farmi Tolušić, puštena u prirodu


  Đakovački lovci danas su u prirodu pustili dva laneta koja su othranjena na farmi Tolušić na Gajgerovoj pustari.
  “Lovačko društvo Jelen zahvalno je obitelji Tolušić jer su udomili dva laneta i godinu dana se izuzetno brinuli o njima i sad su spremni za puštanje u prirodu. Jedno lane pronađeno je u blizini farme napušteno, a drugo na đakovačkoj obilaznici, uz ulaz na autocestu, dan nakon što je stradala srna “, izjavio je Miroslav Galić, predsjednik Lovačkog društva Jelen.
  Nije rijedak slučaj da se u prirodi zbog stradavanja srna u prometu pronađe napuštena lanad, kaže Galić ističući da najviše srneće divljači strada na obilaznici u blizini šume Gaj.
  O dva laneta na farmi Tolušić, koja je u proteklih godina dana bila svojevrsno prihvatilište i utočište za tu divljač, najviše je brinula Ivana Zorić.
  “To je podrazumijevalo svakodnevnu brigu, obilazili smo ih, hranili, čistili, pazili smo ih i mazili, djeca su se igrala s njima”, ističe Ivana kojoj su lanad, kako priznaje, prirasla srcu.
  Iako je prijevoz do prirodnog staništa šok za njih, puštena lanad brzo će se priviknuti novom okruženju i krdu kojemu će se pridružiti, kaže predsjednik Lovačkog društva Jelen.
  “Puštena lanad ima markice i pratit ćemo kako se snalaze u prirodi, a u početku ćemo za njih iznositi i hranu dok se ne priviknu na prirodno stanište”, dodaje Galić.
  Farma Tolušić, koja djeluje 11 godina i na kojoj je 350 grla, od toga 180 muznih, u prirodnom je okruženju pa nisu rijetki susreti sa divljači, ističe vlasnica Marica Tolušić.
  Današnju akciju đakovački lovci iskoristili su kako bi upozorili i na lovokradice kojih je, kako ističe lovočuvar Antun Šimić Šima, sve više, a ima ih i među lovcima.
  Zbog toga je vrlo važna edukacija mladih lovaca među kojima je i Ivan Dilber kojemu je ovo bila prva akcija oslobađanja, odnosno puštanja u prirodu srneće divljači.
  Osim lanadi, đakovački lovci nedavno su pustili u prirodu i jazavca kojega su 27. ožujka uhvatili u jednom dvorištu u Ulici Franje Račkog u Đakovu.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog