Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • “Večer knjige” Milosrdnih sestara svetog Križa

  “Vjerujem da nas je ova večer obogatila, osjetili smo koliko je važno zapisati da i mlađe generacije mogu doživjeti bogatstvo koje su one živjele. Sestre su iznijele i predstavile, a nama ostaje zahvaliti našim sestrama koje nas prate iz vječnosti i zahvaliti našim sadašnjim sestrama koje daju svoj udio da ne ostane nešto zaboravljeno, da bude zapisano, da i mlađe generacije mogu živjeti od onoga što su one živjele,” tim je riječima sestrama Amalija Kupčerić, provincijalna poglavarica Milosrdnih sestara svetog Križa zaključila “Večer knjige”, odnosno subotnji program tijekom kojega su predstavljena izdanja na kojima su sestre radile tijekom svoje 150 godina duge prisutnosti u Đakovu. Time je ujedno počeo i program obilježavnja 150. obljetnice dolaska sestara svetog Križa u Đakovo koji će se odvijati sve do 9. lipnja kada će biti središnja svečanost.

  “Večer knjige”, uz podsjećanje da su sestre došle u Đakovo na poziv biskupa Strossmayera,  bila je prigoda za predstavljanje izdanja na kojima su sestre radile u proteklih 150 godina kao autorice, urednice i prevoditeljice. Dio tih izdanja bio je i izložen u dvorani Florentini, a sinoć je najavljeno i skoro tiskanje još jednog izdanja o jubilejskoj 150. obljetnici Hrvatske provincije, a to je njezin povijesni prikaz, prvi takve vrste, koji je, kako je rečeno, autorski rad sestre Estere Radičević.

  Program obilježavanja 150. obljetnice dolaska u Đakovo Milosrdne sestre svetog križa nastavljaju 7. travnja u samostanskoj crkvi Presvetog Srca Isusova u 19 sati kada će se održati glazbena večer uz nastup nekoliko đakovačkih zborova, a 5. svibnja u 19:30 je Molitvena večer.

  Središnja proslava jubilejske godine održat će se 9. lipnja.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog