Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Slavonska kobasica u Istri

  Na jednom od najjačih sajmova u Hrvatskoj na kojem se promoviraju poljoprivredni proizvodi, 6. Međunarodnom sajmu “S klobasicom u Europu”, koji je održan u istarskom mjestu i općini Sveti Petar u Šumi, uz izlagače iz cijele Hrvatske predstavilo se i desetak izlagača iz Osječko-baranjske županije, izvijestio je Kabinet župana.

  Budući da, osim prodajnog i prezentacijskog, ovaj sajam ima i natjecateljski karakter, naši se proizvođači mogu pohvaliti i vrhunskim rezultatima.

  Šampionskim titulama ove godine okitili su se OPG „Udovičić“ za istarske kobasice, „Premes“ d.o.o. za kosnice, Slađan Novosel za kulenovu seku, OPG „Franjul“ za specifične kobasice i Kristijan Novosel za slavonske kobasice. Slađan i Kristijan Novosel iz OPG-a „Novosel“ iz Gata, ovim su najvišim titulama potvrdili izvrsnost svojih proizvoda kojima već godinama kupe lovorike na svim natjecanjima.

  Zlato za kulenovu seku u žestokoj konkurenciji dobio je i OPG-e Vladimira Čorića, a srebro je pripalo Goranu Janči iz Punitovaca. Slađan Novosel broncu je dobio i za specifičnu kobasicu. U kategoriji slavonske kobasice, uz šampiona Kristijana Novosela, nagrađeni su zlatom Slađan Novosel, Vadimir Čorić, Tomislav Čorić i Željko Butković, dok je Goranu Janči pripalo srebro za slavonsku kobasicu.

  Izvrsna suradnja Općine Sv. Petar u Šumi i Osječko-baranjske županije, nakon ove istarske manifestacije, nastavit će se i u Slavoniji i Baranji. Naime, u jesen ove godine Osječko-baranjska županija ugostit će predstavnike OPG-ova s područja Istre kako bi jedni drugima predstavili različitosti eno i gastro ponude te ih uklopili kao jedinstvenu turističku ponudu u obje regije. N Na Sajmu u Svetom Petru u Šumi izlagači iz Slavonije i ove godine uspostavili su niz kontakata, pa i sklopili nekoliko ugovora o isporuci svojih proizvoda na tržište Istre.

  Tekst i foto: OBŽ

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog