Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Osječko-baranjskim umirovljenicima uskrsnica od 150 kuna

  Povodom blagdana Uskrsa od 19. ožujka počinje isplata jednokratnih novčanih pomoći u iznosu od 150 kuna, odnosno uskrsnica za 5.155 umirovljenika s područja Osječko-baranjske županije.

  Naime, kako se navodi u priopćenju kabineta župana, “sukladno financijskim mogućnostima Županije, župan Ivan Anušić donio je rješenje o isplati uskrsnica umirovljenicima s prebivalištem na području Osječko-baranjske županije čija je mirovina 1.200 kuna ili manje. Za tu namjenu iz proračuna će se isplatiti ukupno 773.250 kuna, a novac će se dostaviti na kućne adrese umirovljenika.

  Isplata ovih jednokratnih novčanih pomoći obavlja se prema Ispisu korisnika mirovine za Osječko-baranjsku županiju koji vodi Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje, i to za korisnike starosnih, prijevremenih starosnih i obiteljskih mirovina i korisnike invalidskih mirovina zbog opće nesposobnosti za rad i profesionalne nesposobnosti za rad, a korisnici nisu u radnom odnosu.

  Uskrsnicu mogu ostvariti i umirovljenici čiji ukupni iznos mirovina ostvarenih u Republici Hrvatskoj i inozemstvu iznosi 1.200 kuna ili manja, kao i drugi korisnici mirovine koji iz nekih razloga nisu na popisu Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, a imaju navedeni iznos mirovine.

  U županijskom proračunu osigurana su i dodatna sredstva za umirovljenike koji eventualno nisu na navedenom popisu Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, a također imaju mirovinu 1.200 kuna ili manje te stoga mogu podnijeti zahtjev Upravnom odjelu za zdravstvo i socijalnu skrb Osječko-baranjske županije,( Osijek, Kapucinska 40/I).

  Zahtjevi za isplatu  naknade primat će se do kraja travnja, a za eventualne nejasnoće građani se mogu javiti na telefonski broj  221 660″.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog