Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Oko 5.900 hodočasnika iz Đakovačko-osječke nadbiskupije hodočasti bl. Alojziju Stepincu

  Pod geslom “Najsvjetliji lik si nam!” – oko 5.900 hodočasnika u 108 autobusa uputit će se u subotu iz svih župa Đakovačko-osječke nadbiskupije na veliko hodočašće blaženom Alojziju Stepincu u Zagreb i Krašić.

  Pozivu đakovačko-osječkog nadbiskupa Đure Hranića na duhovnu pripravu uoči hodočašća odazvalo se daleko više vjernika od očekivanog broja.

  Prema okvirnom rasporedu hodčašća, polazak je u ranim jutarnjim satima, a prva hodočasnička postaja je posjet Blaženikovu rodnom Krašiću. U 10,30 za sve one koji budu nazočni u Krašiću bit će prigodna hodočasnička pobožnost u tamošnjoj župnoj crkvi.

  Središnja zajednička hodočasnička postaja je katedrala u Zagrebu gdje će u 14:30 započeti zajednička pobožnost; u 14,45 je procesijski ulazak skupina u narodnim nošnjama, ministranata i sestara redovnica; u 15,00 sati ulazna procesija svećenika koncelebranatâ s predsjedateljem i svečana hodočasnička sv. Misa do 16,30. Poslije mise je zavjetni ophod župâ i zajednica do Blaženikova groba; kratki program ispred katedrale; mogućnost posjeta Stepinčevu spomen-muzeju kraj katedrale te nakon toga povratak kućama.

  Poziv na sudjelovanje u ovome hodočašću upućen je i svim vjernicima grada Zagreba koji potječu iz župâ Đakovačko-osječke nadbiskupije, koji su svojim porijeklom, rođenjem i djetinjstvom vezani uz Slavoniju, Baranju i Srijem, kao i studentima s ovih područja koji studiraju u Zagrebu.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog