Friend Links

  • Cheap NFL Jerseys
  • China Wholesale Jerseys Online
  • Đakovo drugi najsigurniji grad u Hrvatskoj

    Prema rezultatima istraživanja sigurnosti hrvatskih gradova, koje provodi časopis Zaštita i Ekonomski institut iz Zagreba, najsigurniji grad u Hrvatskoj je Sinj, a na drugom mjestu je Đakovo, zatim slijede Požega, Vukovar i Samobor, doznajemo od Nataše Gajski Kovačić, izvršne urednice časopisa.
    Kriterij su statistički podaci Ministarstva unutarnjih poslova.
    “Prošle godine Đakovo je bilo treće na listi najsigurnijih gradova, a ove je godine čak skočilo za jednu poziciju gore, znači na drugo mjesto u ukupnom broju od 29 promatranih gradova, odnosno u odnosu na sve gradove koji imaju više od 20.000 stanovnika. Kriteriji koji se uzimaju u obzir su imovinska kaznena djela, nasilna kaznena djela, žrtva u prometu i zloporaba opojnih droga. Gledaju se ta četiri parametra koji su temeljeni na statističkim pokazateljima MUP-a, gledaju se u odnosu na broj stanovnika u pojedinom gradu i njima se pribrajaju turisti koji posjećuju određeni grad”, obrazlaže Nataša Gajski Kovačić.
    Analiza sigurnosti u hrvatskim gradovima provodi se od 2009. godine, a ti podaci mogu biti pokazatelj drugim lokalnim zajednicama učiniti na boljoj preventivi ili kako provoditi određene projekte koji pridonose općoj sigurnosti, zaključuje izvršna urednica časopisa Zaštita.
    Na začelju liste najsigurnijih gradova, odnosno najmanje sigurni gradovi su: Pula, Zadar, Karlovac i Vinkovci, a Zagreb je na 21. mjestu.

    Komentirajte

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

    Blog