Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Ukinute 72 autobusne linije

  Povodom odluke prijevozničke tvrtke Panturist o ukidanju 72 autobusne linije na području Osječko-baranjske županije, priopćenjem se oglasio župan Ivan Anušić ističući da autobusni prijevoz putnika na području županije posljednjih nekoliko godina nije na zadovoljavajućoj i potrebnoj razini.

  “Takvim stanjem ugroženi su građani koji odlaze na posao izvan mjesta stanovanja, učenici kojima je otežan odlazak u škole, a isto tako ograničeno je i otežano kretanje građana. Vrhunac krize u sustavu županijskog javnog linijskog prijevoza putnika dogodio je 5. veljače kada je Panturist ukinuo čak 72 dnevne linije koje su do sada redovno prometovale radnim danima za vrijeme trajanja školske godine, dok su za neke linije promijenjena polazna vremena i/ili odredišta. Putnici i javnost o tomu su obaviješteni na mrežnim stranicama Panturista, a kao glavni razlog te odluke ističe se nerentabilnost i ekonomska neisplativost ukinutih linija. Nezadovoljstvo zbog ukidanja autobusnih linija građani su iskazali i obraćanjem županijskoj upravi te tražeći zaštitu svojih prava”, navodi se u priopćenju u kojem se također ističe da je župan Anušić već poduzeo niz aktivnosti u cilju ublažavanja postojećeg stanja i trajnog rješenje problema.

  “Nedopustivo je da u današnje vrijeme učenici nemaju siguran i redovit prijevoz do škole, a zaposlenici do svog radnog mjesta. Zato očekujemo da se u rješavanje ovog izuzetno važnog pitanja za opstanak Slavonije i Baranje uključe resorna ministarstva i Vlada RH – upozorio je tijekom jučerašnjeg boravka u Zagrebu župan Ivan Anušić očekujući nastavak razgovora i dogovora s resornim ministarstvima, Vladom te osobito prijevoznicima.

  S tim u vezi, u priopćenju župana Anušića ističe se također da nakon vlasničke koncentracije u prijevozu putnika nije došlo do unapređenja i optimalizacije u pružanju usluga nego do masovnog ukidanja linija.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog