Friend Links

  • Cheap NFL Jerseys
  • China Wholesale Jerseys Online
  • U 2017. godini u Đakovu zabilježeno 19.670 noćenja

    Sustavna ulaganja u kontinentalni turizam počela su davati rezultate i na području Osječko-baranjske županije, konstatirano je na današnjoj sjednica Turističkog vijeća Turističke zajednice Osječko-baranjske županije na kojoj se, pod predsjedanjem župana Ivana Anušića, raspravljalo o radu u 2017. godini.

    Govori o tome i podatak da je tijekom prošle godine ostvareno 225.010 noćenja, što je 26.537 noćenja više nego 2015. godine. Najviše turista, njih 110.313 noćilo je u Osijeku, a slijede područje Baranje sa 33.037 noćenja, Bizovca 30.233 i Đakova 19.670. Povećanje broja noćenja bilježi se već treću godinu za redom, a pohvalan je i podatak da je sa 88 kruzera pristalih u Osijeku i Batini stiglo 11.142 putnika-turista, što je 30 posto više nego godinu dana ranije.

    Nastavak pozitivnih turističkih rezultata očekuje se i ove godine, a razlog za takva očekivanja svakako je u intenziviranju i novim županijskim mjerama za poboljšanje postojećih i izgradnju novih turističkih sadržaja, ali i angažiranijem pristupu tržištu i turistima. Radi razvoja turizma Osječko-baranjska županija ustanovila je novi Upravni odjel za kontinentalni turizam koji je već pokrenuo prve aktivnosti.

    Pokrenut je proces zajedničkog brendiranja svih slavonskih županija kao poželjne turističke destinacije, a značajnu ulogu u razvoju kontinentalnog turizma ima i Turistička zajednica Osječko-baranjske županije koja povezuje 11 lokalnih turističkih zajednica.

    Turistička zajednica ostvarila je ukupne prihode u iznosu od 2, 1 milijun kuna.

    Najznačajniji su prihodi iz županijskog proračuna u iznosu 800.000 ili 37,84 % ukupnih prihoda, izvorni prihodi od boravišne pristojbe i turističke članarine čine 26,47 % ukupnih prihoda, dok se preostalih 35,69 % odnosi na prihode od Hrvatske turističke zajednice, EU projekata te ostale prihode. Rashodi iznose nešto više od 2 milijuna kuna.

    Komentirajte

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

    Blog