Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Recept za dugovječni brak: “Ne treba tjerati mak na konac”

  Danas se slavi Valentinovo – dan zaljubljenih. Tim povodom posjetili smo Anu i Petra Žeravicu, bračni par koji je jučer proslavio 60. godišnjicu braka.

  “Slavimo 60 godina braka. Puno je to, bilo je i uspona i padova. Sjećam se od prvog dana pa sve do sada. Bilo je to 13. veljače, bio je lijep dan, ne ovako kao danas, i ja se odlučim da ću se udati za mog sadašnjeg muža. Znala sam ga, odrasla sam s njim.”,  priznaje baka Ana, a djed Petar također kaže kako su odrasli zajedno, od malena se znaju. “Takva je sudbina valjda, čuvali smo ovce zajedno pa se upoznali. Zajedno smo radili, djecu odgajali. Danas je dobro, živi se, gura se.”

  Počeci su bili teški, priznaju oboje, ali i dodaju kako su ih zajedništvom prebrodili.

  Baka Ana navodi kako je bilo i kriznih sitacija.

  No, najvažnije za održavanje njihovog braka, kako kažu, bila je sloga.

  U vremenima kada se u Hrvatskoj svaki četvrti brak raspada, primjer bake Ane i njezina supruga Petra mnogima može poslužiti kao primjer.

  “Ja bi mladima rado preporučila da popuste jedno drugom, ako dođe do problema “ne treba tjerati mak na konac”, od toga nećemo ništa dobiti. Nego, suradnja, zajednički život, jedno drugome popustiti. “ – savjetuje baka Ana mladima.

  A djed Petar navodi kako bi bilo dobro da se mladi ne rastaju, treba im čvrsta ljubav i kad se vjenčaju da se to poštuje.

  FOTO: Radio Đakovo

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog