Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Poziv na odgovorno i solidarno ponašanje

  Zbog snijega kolnici su vlažni i skliski pa je potreban dodatni oprez u prometu.

  Iz Univerzala, ususret najavljenom snježnom valu, stiže poziv sugrađanima da “svojim savjesnim ponašanjem u takvim okolnostima pokažu odgovornost prema zajednici, odnosno da snijeg koji čiste ispred svojih okućnica i nogostupa ne bacaju na kolnik, posebno ako je cestom prethodno prošla ralica”.

  Vozačima se savjetuje da ne ostavljaju vozila na mjestima gdje to nije dopušteno jer se na taj način onemogućava prolaz ralicama i usporava rad zimske službe.

   

  I Vatrogasna zajednica grada Đakova poziva sve građane na dodatan oprez u vrijeme otežanih vremenskih uvjeta kada je, kako se ističe u priopćenju zapovjednika Ivana Klemena, povećan broj svih vrsta vatrogasnih intervencija.

  Povećanom pažnjom može se spriječiti nastanak nesreća i time smanjiti rizik za imovinu i živote kako građana tako i vatrogasaca na intervencijama, navodi se u priopćenju uz savjet da se provjere i očiste dimovodne cijevi te peći na kruta goriva prije paljenja vatre. Isto tako, vatrogasci savjetuju da se ne pali vatra na otvorenom tijekom vjetrovita vremena, da se ne ostavlja otvoreno ložište bez nadzora, a sudionicima u prometu se savjetuje da prilagode vožnju stanju na cesti.

  Isto tako, vatrogasci pozivaju i na solidarnost sa starijima i nemoćnima o kojima treba posebno povesti računa tijekom otežanih vremenskih prilika.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog