Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Jubilarni broj “Zlatoveza”

  Srednja strukovna škola Antuna Horvata ističe se, osim u strukovnim područjima, kulturnom pa tako  i nakladničkom djelatnošću. Redovito objavljuje knjige i brošure, ponajviše vezane uz školu, đakovačke obrte i općenito, tradiciju đakovačkog kraja, a najpostojanija i najdugovječnija tiskovina u školi je, kako ističe ravnatelj Mirko Ćurić, školski list Zlatovez.  Objavljen je prije nekoliko dana 20. broj školskog lista Zlatovez, a ovaj jubilarni  broj je svečano predstavljen u sklopu obilježavanja 131. obljetnice škole i 170. godina organiziranog školovanja obrtnika u Đakovu 26. siječnja 2018..

  “Profesorica Henrijeta Matković priredila je tom prigodom izložbu s naslovniciama svih dosadašnjih brojeva lista. Dvadeseti broj uredila je učenica Matea Obrovac, uz mentorstvo profesorice Maje Vonić, a grafički ga je uredio Miroslav Pavleković. Osim redovnog praćenja života i rada škole kroz godinu, novi broj donosi i digitalnu novost, QR kodove, putem kojh novine postaju interaktivne, jer se preko njih mogu vidjeti televizijski prilozi o školi, nastupi učenika u Beču i drugi sadržaji, koji pripadaju suvremenim medijima. Tako je škola i kroz novine opravdala naziv jedne od 150 hrvatskih eksperimentalnih e-škola, iako je naziv novina Zlatovez, snažna veza s đakovačkom obrtničkom i folklornom tradicijom – sa specifičnim i jedinstvenim đakovačkim vezom, koji zahtjeva trud, znanje i veliku ljubav”, pojašnjava ravnatelj navodeći da je Zlatovez 1996. pokrenula ravnateljica Slavica Tadić.

  Prvi urednik je bio profesor Mirko Ćurić, a 2006. uređivanje preuzima profesorica Anita Šakota, koja s grafičkim urednikom Miroslavom Pavlekovićem potpisuje najveći broj dosadašnjih Zlatoveza. S njima  Zlatovez prelazi na novinski format, na kojem se tiska nekoliko godina, a 2008. biva izabran među najbolje školske novine u Hrvatskoj, te osim plasmana na državnu završnicu Lidrana, dobiva te godine i nagradu HRT-a. 

  Prošlogodišnji broj novina uredila je profesorica Matea Brajko, a ove godine profesorica Maja Vonić. U jubilarnom Zlatovezu surađivalo je trideset i četvero učenika i novinara, a najviše je sadržajno usmjeren na predstavljanje rada škole u 2017., jedne od, uspjesima i povučenim materijalnim sredstvima, najuspješnijih godina u dugoj povijesti škole.

   

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog