Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • I Goranovci obilježili Dan sjećanja na žrtve holokausta

  Učenici 8. razreda Osnovne škole “Ivan Goran Kovačić”, kako doznajemo od profesorice Jelene Prsakalo, dvostruko su obilježili 27. siječnja, Dan sjećanja na žrtve holokausta.

  Na satu hrvatskog jezika, prethodno pročitavši lektiru, „Dnevnik Ane Frank“, i izradivši prekrasne plakate o Ani i njezinoj sudbini, a na izbornoj nastavi njemačkog jezika pročitali su svjedočanstvo gospođe Hannah Gofrit i pogledali dokumentarac o gospođi Alizi Sommer-Herz, najstarijoj preživjeloj osobi holokausta. Zatim su se uputili u Centar Amadeu gdje su utvrdili gradivo s prethodnih sati i uz pomoć sestre Natalije Fadige, voditeljice Centra, upoznali se s likom majke Amadeje Pavlović, Pravednice među narodima.

  “27. siječanj obvezuje nas da se takva zlodjela više ne smiju ponoviti i da svaki, ama baš svaki pojedinac može i treba doprinijeti boljitku čovječanstva i gušenju klica zla odmah, u začetku. Gospođe Hannah Gofrit i Aliza Sommer-Herz, Ana Frank i časna majka Amadea Pavlović svojim razmišljanjem i stavom mogu nam i danas biti uzorom i putokazom”, poruka je učenika Goranove škole koji su također odabrali njihove pozitivne misli i osmislili prigodne novogodišnje odluke za svaki mjesec u godini.

  Foto: J.P.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog