Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Dvadeseta đakovačka slikovnica: Povratak šume Striborove

  Iz tiska je ovaj tjedan izišla dvadeseta po redu đakovačka slikovnica nod nazivom Povratak šume Striborove, za koju je tekst napisao đakovački književnik Mirko Ćurić, a ilustracije uradila  mlada đakovačka umjetnica Petra Balekić.

  ĐAKOVAČKE SLIKOVNICE su autorski projekt knjževnika Mirka Ćurića, utemeljen  na izvornim narodnim bajkama iz Đakova i Ðakovštine, zabilježenih u radu dr. Milene Papratović: Narodne pripovijetke iz okolice Ðakova, objavljenom u Zborniku za život i običaje hrvatskog naroda iz 1940. godine (JAZU, knjiga XXXII.) te etnografskim zapisima đakovačkog književnika Nikole Tordinca iz 1885.. Projekt  traje od 2004., a obogaćuju  ga izvornim ilustracijama hrvatski akademski slikari i slikarice poput  Ivana Antolčića, Siniše Simona, Vjekoslava Voje Radoičića, Andree Bassi, Monike Vladisavljević, Manuele Vladić Maštruko, Katarine Kuric, Veronike Sinko, Patricije Drenjančević, Petre Balekić…

  Đakovačke slikovnice  iz ove edicije prevedene su na engleski i mađarski jezik. Osim u Hrvatskoj,  predstavljene su više puta na Međunarodnom sajmu knjiga u Budimpešti  te na najvećem sajmu dječje knjige na svijetu, u Bolonji, 2014., u sklopu izložbenog prostora Republike Hrvatske.  

  Slikovnica “Povratak Šume Striborove” je knjiga o tome kako nitko nije predodređen za dobro ili zlo, i kako se sa zlim ne smije urotiti čak ni kada želimo ostvariti dobro.

  Za razliku od prethodnih devetnaest đakovačkih slikovnica, ova je u prvom redu namijenjena „odrasloj“ književnoj publici, iako će biti pristupačna i djeci.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog