Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Povodom Svjetskog dana radija

  Danas je Svjetski dan radija, a tim povodom oglasila se direktorica Radio Đakova Mirjana Adrić čije priopćenje prenosimo u cijelosti:

  “Radio valovi nesmetano putuju i nekim zakonom fizike prodiru prepreke i tako putem radio prijemnika postaju naš izvor informacija i zabave.

  Sve se to čini tako jednostavno i neprimjetno, dok je stvaranje, proizvodnja, realizacija i prijenos radijskog programa vrlo kompleksan i zahtjevan posao..

  Na radiju nema kolektivnog godišnjeg odmora,nema praznika, neradnih dana poput Božića, Uskrsa, Nove godine ili ne daj Bože spajanja blagdana.

  Svakoga jutra točno u 6 sati, dok još grad uglavnom spava, prvi smo, kroz cijeli dan tu smo, kroz popodne i večer podvlačimo crtu toga dana i već počinju pripreme za sutra,… a za noć… sve je već ranije pripremljeno, ….i tako svih 365 dana u jednoj godini.

  Radijski posao radimo nesebično i na taj način spremni smo dati svoj doprinos zajednici, ali za to nam je potrebno uvažavanje i partnerska suradnja cjelokupne zajednice.

  Nažalost,  to često, a u zadnje vrijeme sve češće, izostaje, jer su stvorene krive percepcije.  Podrazumijeva se da smo mi tu uvijek i za svakoga, u studiju i na terenu i da je to sve samo naša obveza…., a pri tom se zanemaruje činjenica da i naš proizvod, odnosno danonoćni program ima svoju cijenu koštanja, a djelatnik radija pravo na svoju plaću.

  Obilježavanje Svjetskog dana radija prilika je da si posvijestimo upravo tu činjenicu, odnosno važnost radija u lokalnoj zajednici i pozovemo sve, osobito javne institucije na obvezu i važnost informiranja, a samim time i kreiranja zdrave zajednice.

  Kažu da je  gospodar informacije gospodar situacije … i zato svi zajedno, međusobno uvažavajući se, možemo biti pravi gospodari u svojoj zajednici”, ističe u svom priopćenju povodom Svjetskog dana radija direktorica Radio Đakova Mirjana Adrić.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog