Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Đakovački veterani na obljetnici akcije “Maslenica”

  Udruga ratnih veterana 3.A brigade ZNG „KUNE“ Podružnica Đakovo sudjelovala je u nedavnom obilježavanju 25. obljetnice vojnoredarstvene operacije „Maslenica“, oslobađanja zadarskog zaleđa i povezivanja juga s ostatkom Hrvatske. U programu je sudjelovalo četrdesetak veterana, invalida Domovinskoga rata, članova obitelji, udovica i djece umrlih i poginulih branitelja iz Đakova i pripadajućih Općina.

  U Posedarju su obišli crtu bojišnice od Posedarja preko Kašića, Paljuva, Smilčića, Zelenog hrasta pa do spomenika „KUNAMA“, prisjetili su se ratnih događanja i pogibije svojih prijatelja,suboraca, pripadnika 3.A brigade „KUNE“. Vijenci i lampioni položeni su na spomenicima 3.A brigadi ZNG „KUNE“ na Kašiću i 4.Gardijskoj brigadi na Zelenom hrastu.

  U protokolu polaganja sudjelovao je i zadarski gradonačelnik dr. Branko Dukić, a molitvu za sve poginule heroje predvodio je posedarski župnik.

  Slijedeći dan obilazak je nastavljen obilaskom položaja na Paljuvu i Barabama gdje su pripadnici 3. A brigade „KUNE“ proveli najveći dio svoga ratnoga puta na Maslenici. Obišli su sve kote i položaje evocirajući sjećanja na tragične pogibije svojih prijatelja.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog