Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Laslo: Državna poljoprivredna zemljišta trebaju se prodavati privatnicima

  Vlada je danas u drugo saborsko čitanje uputila prijedlog zakona o poljoprivrednom zemljištu, kojim se, kako je rekao ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, vraćaju ovlasti raspolaganja poljoprivrednim zemljištem u državnom vlasništvu jedinicama lokalne samouprave. Prijedlog zakona za naš radio prokomentirao je Antun Laslo, predsjednik Udruge obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava “Život”.

  Prema zakonu, državno će se zemljište moći dati u zakup na 25 godina, što se može produžiti na još toliko, ako je korisnik bio dobar gospodar tim zemljištem.

  “Puno je bilo praznog hoda, djelomično u jednom segmentu i manipulacija i to je sve ono što se pokušava razriješiti ovim zakonom i omogućiti da poljoprivrednici koji žive u ruralnim područjima ostanu živjeti u tim područjima, posebice mladi”, rekao je ministar Tolušić prilikom izlaganja novog zakona na sjednici Vlade.

  Za provedbu zakona, kako je rečeno, nije potrebno osigurati dodatna sredstva iz državnog proračuna, a radi efikasnije, brže i ekonomičnije provedbe raspolaganja poljoprivrednim zemljištem, te bolje kontrole i primjene zakona ukida se Agencija za poljoprivredno zemljište.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog