Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Učitelj Mario Racić na seminaru u Bruxellesu

  Učitelj povijest Mario Racić, iz Osnovne škole Josipa Antuna Ćolnića, sudjelovao je početkom prosinca na stručnom usavršavanju u Belgiji, a riječ je o radionicama profesionalnog usavršavanja u Bruxellesu u okviru eTwinning mobilnosti za 2017. godinu. Tema ovoga usavršavanja bila je Vještine 21. stoljeća kroz aktivno učenje.

  Bilo je prijavljeno 29 hrvatskih učitelja, a odabrano je njih četvero koji su imali najkvalitetnije razrađenu projektnu ideju.

  Skup je trajao 1. do 3. prosinca i sudjelovalo je 33 učitelja, projektnih menadžera, pedagoga ili ravnatelja iz Poljske, Cipra, Grčke, Portugala, Italije, Irske, Austrije, Slovenije i Hrvatske.

  “Seminar je održan u specijaliziranoj učionici nazvanoj “Future Classroom Lab”, a ima cilj vizualizirati kako se konvencionalne učionice i drugi prostori učenja mogu jednostavno reorganizirati kako bi podržali mijenjanje stilova poučavanja i učenja za 21. stoljeće. Uz pomoć i vođenje učitelja, učenici sami dolaze do raznih spoznaja i zaključaka. Učionica je potpuno opremljena digitalnim alatima, pametnom pločom, tabletima, računalima, robotima, mikroskopima i slično”, ističe Racić.

  Na skupu su učitelji iz raznih europskih zemalja razmijenili mišljenja i iskustva iz svojih zemalja, a potom razradili neke ideje i tehnike za koje misle da će im koristiti u radu u njihovim školama. Također, razmijenili su svoje kontakte i tako se pripremili za moguću suradnju putem drugih platformi kao što je program Erasmus+, K1, K2 ili online suradnju putem eTwinning.

  Osim usavršavanja, sudionici seminara imali su vremena i za upoznavanje sa znamenitostima Bruxellesa i institucija Europske unije.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog