Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • “Knjiga o Vukovarskoj ratnoj bolnici dragocjeno svjedočanstvo jednog vremena i događaja”


  Emotivno, potresno i poučno bilo je na sinoćnjem predstavljanju knjige “Vukovarska bolnica svjetionik u povijesnim olujama hrvatskoga istoka” čiji autor je povjesničar Ivo Lučić. Knjiga, kako je pojasnio sam autor, govori o povijesti hrvatskog istoka, odnosno Slavonije i zapadnog Srijema, o uzrocima sukoba iz devedesetih i razlozima strahovitog zločina koji se dogodio u Vukovaru u studenome 1991. godine te o hrvatsko-srpskim odnosima u novijoj povijesti, odnosno od sredine 19. stoljeća do danas.

  Knjiga je tiskana u dvojezičnom izdanju, na hrvatskom i engleskom, a nakladnik je Hrvatska liječnička komora čiji predsjednik dr. Trpimir Goluža je također govorio na predstavljanju,

  Posebno dojmljivo bilo je svjedočanstvo dr. Zorana Aleksijevića, liječnika u vukovarskoj ratnoj bolnici koji se prisjetio trenutka kada je stigao u Đakovo nakon pada Vukovara

  O knjizi je govorio i dr. Vladimir Dugalić, profesor na đakovačkom Katoličkom bogoslovnom fakultetu koji je istaknuo da je knjiga “Vukovarska bolnica svjetionik u povijesnim olujama hrvatskoga istoka” “dragocjeno svjedočanstvo jednog vremena i događaja”

  Za zločine u Vukovaru nitko nije odgovarao, podsjetio je profesor Ivica Šola, govoreći o širem kontekstu zbivanja o kojima se govori u knjizi, ali i ulozi haškog Međunarodnog suda za zločine na prostoru bivše Jugoslavije, a povezao je to s ulogom KOS-a.

  Organizatori sinoćnjeg predstavljanja knjige “Vukovarska bolnica svjetionik u povijesnim olujama hrvatskoga istoka”, koje je u dvorani biskupa Antuna Mandića Središnje nadbiskupijske i fakultetske knjižnice okupilo brojne Đakovčane, bila je Hrvatska liječnička komora i Đakovačko-osječka nadbiskupija.

  Foto:RĐ/NTU

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog