Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Web anketa: Može li predsjednica Kolinda Grabar Kitarović pobijediti na sljedećim predsjedničkim izborima?

  ‘Predugo stojimo, a drugi nas prestižu, ili nam sve više odmiču’, rekla je predsjednica Kolinda Grabar Kitarović u svom govoru u Opatiji na 25. savjetovanju “Ekonomska politika Hrvatske u 2018.”, čime je otvoreno prokazala sve loše pokazatelje u ekonomiji i društvu.
  “Mogu se složiti da vidim ljudski potencijal kao najveći problem Hrvatske. No pitanje koje se nameće je možemo li biti zadovoljni rezultatima savjetovanja? Možemo li ih povezati s politikama i reformama? Razmjenjujemo mišljenja i stajališta, ali moramo se upitati o njihovoj učinkovitosti”, rekla je Grabar Kitarović, piše N1.
  “Želimo li imati objektivan pristup moramo se postaviti u kontekst okruženja. Naši rezultati dobivaju pravu vrijednost kad se uspoređujemo s pravom konkurencijom. Slijedom takvog pristupa možemo zaključiti kako slika nije blistava niti nam daje razloga za zadovoljstvo nego naprotiv, za nemir i tjeskobu. Za osjećaj potrebe za žurnim djelovanjem”, kazala je Predsjednica.
  “Hrvatska ima jednu od najlošijih stopa omjera izvoza u odnosu na BDP u srednjoj Europi. Gledamo li izvoz roba, bez usluga – taj je omjer još gori. Dok smo bili nekada razvijeniji pa izjednačeni danas smo 85 posto razvijenosti srednje i istočne Europe. Stopa porasta produktivnosti zaposlenosti i BDP-a od 2013. do 2016. u Hrvatskoj među najnižima su u EU. Imamo jedu od najnižih stopa aktivnosti radne snage. Udio ljudi s rizikom od siromaštva među najvišima je u EU”, dodala je Grabar Kitarović.
  “Kakvu perspektivu imaju mladi kad s najvišom prosječnom dobi u EU napuštaju roditeljski dom. Hrvatska ima skoro najniža socijalna davanja za mlade u EU. Još više zabrinjava što u tim davanjima nema davanja za obrazovanje već se zadržavamo na davanjima za nezaposlenost i invalidnost. Među najslabijima smo u testovima iz matematike u EU. Dok drugi napreduju mi stojimo na začelju. Ostajemo nekonkurentni u području ljudskih resursa”, oštra je bila Predsjednica.
  Podsjetimo, Kolinda Grabar-Kitarović izabrana je za Predsjednicu Republike Hrvatske 11. siječnja 2015. godine. Je li ovaj govor početak njene kampanje za predstojeće predsjedničke izbore 2020. godine ili se radi o nečemu drugome, procijeniti sami. U ovotjednoj Web anketi pitamo Vas:

  Može li predsjednica Kolinda Grabar Kitarović pobijediti na sljedećim predsjedničkim izborima?

  View Results

  Loading ... Loading ...

  Foto: Arhiva RĐ

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  Blog