Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Posvećenje koludrice s. Marije Gabrijele Stažić iz Gorjana

  U samostanskoj crkvi Svetog Ivana Krstitelja i Antuna Opata u Hvaru protekle je subote hvarsko-bračko-viški biskup Slobodan Štambuk na pučkoj koncelebriranoj misi, u nazočnosti opatice sestre Ane Vukas i još pet benediktinki, posvetio hvarsku benediktinku sestru Mariju Gabrijelu Stažić, objavila je Informativna katolička agencija.
  Sestra Marija Gabrijela rođena je 1961. godine u Gorjanima od roditelja Mate i Staže rođene Lađarević, krsno joj je ime Anica, a u zajednicu sestara benediktinki u Hvaru stupila je 3. rujna 2012. godine, a do tada je služila stare i bolesne.
  Setra Marija Gabrijela pismenom poveljom, koju je pročitala i na oltaru potpisala, izrazila je svoju volju da će slijediti Krista Zaručnika i živjeti do kraja života u hvarskoj zajednici sestara benediktinki po Pravilu i u duhu svetog Benedikta. Biskup Štambuk nad sestrom Gabrijelom izmolio je posvetnu molitvu i predao joj znakove posvećenja, odnosno doživotnih zavjeta: prsten, kukulu i Časoslov.
  Sestra Marija Gabrijela u Gorjanima ima još brata, a s obzirom da je njezina zajednica zatvorenog tipa kontakti s vanjskim svijetom su ograničeni, odnosno ovise isključivo o potrebi zajednice.

  Foto:IKA

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog