Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Đakovačkoj Strukovnoj školi nagrada za drugi najljepši školski vrt u Hrvatskoj

  U HRT-ovu radijskome koncertnom studiju Zvonimir Bajsić  je održana tradicionalna dodjela nagrada najljepšim školskim vrtovima u Republici Hrvatskoj. Pokroviteljica ovogodišnjega natječaja i svečane dodjele nagrada koja je održana 24. studenoga 2017.  u studiju Zvonimir Bajsić bila je predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović. Voditelji su svečanosti dodjele nagrada bili Karmela Vukov-Colić Davor Meštrović.
  U projektu Najljepši školski vrtovi sudjeluju učenici osnovnih i srednjih škola, dječjih vrtića, djeca iz centara za odgoj i rehabilitaciju te djeca iz domova bez odgovarajuće roditeljske skrbi. Projekt promiče isključivo organsku poljoprivredu, uzgoj izvornoga i domaćega bilja, prepoznavanje ljepote vlastita krajolika i povratak tradicijskim vrtovima u svim hrvatskim područjima. Odluku o pobjednicima donijeli su članovi stručnoga povjerenstva: Tamara Rehak Biondić iz Hrvatskoga centra za hranu, selo i poljoprivredu – Hrvatski centar za bilje, krajobrazna arhitektica Astrid Horvat iz Ministarstva znanosti i obrazovanja, Vesna Cetin Krnjević iz Fonda za zaštitu prirode i energetsku učinkovitost te autorica projekta Najljepši školski vrtovi u Republici Hrvatskoj koji je prije 23 godine i krenuo iz emisije Hrvatskoga radija (HRT – HR) Slušaj kako zemlja diše Lidija Komes..

  Na svečanosti je dodijeljen i niz priznanja te zahvalnice svim ovogodišnjim koji sudionicima u projektu. Pobjednici su dobili novčane nagrade u vrijednosti od 10 000 kuna, drugonagrađeni nagrade od 5 000 kuna, a trećenagrađeni nagrade od 3 000 kuna te darove privatnih donatora koji podupiru projekt.
  U konkurenciji za najvažniju nagradu – Zlatnu povelju Hrvatske radiotelevizije – među tri najljepša škola vrta našao se i školski vrt Srednje strukovne škole Antuna Horvata.  Svečanosti je nazočilo izaslanstvo Škole predvođeno ravnateljem Mirkom Ćurićem, a uz njega su bili profesori Antonija Jaman Barišić, Ivan Kurtek i Ana Dražić, nastavnici Zvjezdana Bogdan i Sanja Malević i  učenici Katarina  Knol, Matej Ivić i Ana Ilić. Svečanosti su nazočili i Osječko-baranjski dožupan Goran Ivanović i izaslanik gradonačelnika Đakova Marina Mandarića, zamjenik predsjednika Gradskog vijeća Grada Đakova Robert Majstorović.

  Povelju i nagradu od 5000 kn za drugi najljepši  školski vrt u Hrvatskoj, ravnatelju Mirku Ćuriću, kojemu su se na pozornici pridružili dožupan osječko-baranjski Goran Ivanović i izaslanik gradonačelnika Grada Đakova Marina Mandarića Robert Majstorović, uručio je ravnatelj Poslovne jedinice program Hrvatske radiotelevizije Renato Kunić.

  Osim nagrada, djecu je na današnjoj svečanosti razveselio i Luka Bulić, Tamburaški orkestar Hrvatske radiotelevizije pod ravnanjem maestra Siniše Leopolda, ali i Đakovčanka Zrinka Posavec koja je izvela završnu pjesmu cijeloga događanja “Neka cijeli ovaj svijet...”

  Svi koji nisu mogli nazočiti svečanosti na Hrvatskoj radioteleviziji svečanu će dodjelu nagrada moći pogledati u nedjelju 3. prosinca na Četvrtome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 4) s početkom u 10.00.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog