Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • “Cijeli život našeg oca u tim je fotografijama”

  Danas, kada se posebno prisjećamo vukovarske tragedije, Škabrnje…, svih branitelja i svih žrtava tih ratnih događanja, prisjećamo se i onih koji su na svoj specifičan način dali doprinos stvaranju hrvatske države, a koji također više nisu s nama.
  Među njima je i naš sugrađanin, nedavno preminuli Marko Perić, najpoznatiji đakovački fotograf kojemu su njegov fotoapart i kamera bili oružje u borbi za Hrvatsku.
  Svjedoči o tome njegova foto-ostavština jer je svojim zalaganjem i nesebičnim radom popratio sve najvažnije događaje u novijoj hrvatskoj povijesti pa je tako bilježio i sve ono što se zbivalo oko Vukovara.
  Njegova foto-ostavština već dosad je mnogima poslužila kao nezaobilazan izvor u proučavanju zbivanja unazad tridesetak godina, kako na lokalnoj, tako i na nacionalnoj razini.
  O sudbini te ostavštine, a okruženi stotinama fotografija koje je ostavio iza sebe, desecima snimljenih videokazeta, tisućama negativa, ali i brojnim priznanjima koja je dobio za svoj rad, razgovarali smo s Antom Nazorom, ravnateljem Hrvatskog memorijalno -dokumentacijskog centra Domovinskog rata, koji će preuzeti dio te građe,

  “Cijeli život našeg oca u tim je fotografijama”, u glas govore Jasna Dragičević i Marina Lovrić, kćeri Marka Perića.

  Želja im je da se ta građa pohrani u spomen sobu njemu u čast

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog