Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Slavonski župani o iseljavanju i gospodarskom razvoju

  “Istočna Hrvatska najnerazvijenija je regija u Hrvatskoj, a 2,5 milijarde eura koliko je na raspolaganju iz projekta Slavonija, Baranja i Srijem potrebno je sustavno i strateški uložiti u razvoj regije. Svih pet slavonskih županija ima sličnu problematiku kad je u pitanju iseljavanje, prometna i poljoprivredna infrastruktura te gospodarstvo”, konstatirano je to na jučerašnjem sastanku slavonskih župana u Osijeku koji je inicirao osječko-baranjski župan Ivan Anušić.
  Cilj prvog zajedničkog kolegija bio je odrediti smjer u kojem se Istočna Hrvatska u nadolazećem razdoblju treba razvijati kako bi se zaštitila i razvijala obiteljska poljoprivredna gospodarstva, kako bi zaustavili iseljavanje sela te potakli ulaganja u gospodarstvo.
  Osim poziva i natječaja koji su otvoreni kroz projekt Slavonija, župani su razgovarali i o drugim infrastrukturnim i gospodarskim projektima koji su od velike važnosti za Istočnu Slavoniju.
  Slavonski župani zatražili su inicijativu od načelnika i gradonačelnika kad su u pitanju njihovi projekti i ponudili im županijsku potporu u pripremi i planiranju tih projekata i inicijativa s kojima će nastupiti prema Savjetu za Slavoniju, Baranju i Srijem i Vladi RH.
  “Želja nam je staviti naglasak na razvojne i gospodarske projekte koji će u konačnici rezultirati novim radnim mjestima u poljoprivredi, gospodarstvu i turizmu i na taj način podići životni standard stanovnika istočne Hrvatske.“ – kazao je župan Anušić.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog