Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Program “Sveti Hubert u Ergeli Đakovo” spoj ljepote i bogatstva Šokadije

  U zatvorenoj jahaonici Državne ergele održan je glazbeno scenski spektakl, odnosno konjička lovačka svečanost “Sveti Hubert u Ergeli Đakovo”. Ergela Đakovo I Lipicasnka barokna raskoš pripremili su atrkativan i raskošan program sa scenama iz lovstva u kojem su sudjelovali lovci odjeveni u svečane odore sa psima, lovci sa sokolima i kočije sa dvorskom svitom, a posebna atrakcija bio je nastup lovaca rogista.

  Uz ravnatelja Državne ergele Mirka Damjanovića, gradonačelnika Marina Mandarić i dožupana Gorana Ivanovića, brojne posjetitelje i sudionike u programu pozdravio je i izaslanik ministra poljoprivrede Željko Kraljičak, državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede. Tom prigodom podsjetio je na “bogatu lovnu tradiciju i bogato kulturno nasljeđe Đakova i Šokadije, a to je Državna ergela”.


  “Danas ste ovdje spojili sve one ljepote i bogatstvo koje ima naša Šokadija i naša Hrvatska. Ovo nije samo proslava našeg zaštitnika svetog Huberta, ovo je poticaj da svi zajedno vjerujemo u naše vrijednosti, da ovo bude stvarni doživljaj koji će promovirati ove prostore, bogatstvo naših lovišta, našu lovnu kulturu i tradiciju, naše lipicance i rad vrijednih ljudi ovdje u Državnoj ergeli”, rekao je državni tajnik Kraljičak naglasivši da slike odaslane iz jahaonice vraćaju nadu, bude sjećanja i daju optimizam.

  Glazbeno-scenski program “Sveti Hubert u Ergeli Đakovo” završio je lovačkom večernom za posjetitelje.


  Foto:M.Muškić

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog