Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Udruga “Svjetlost” najavljuje nove projekte za pomoć trećoj životnoj dobi

  “Godine su važne” naziv je projekta koji provodi socijalno – humanitarna udruga Svjetlost, a koji omogućava osobama starijima od 65 godina poludnevni boravak i aktivnosti kroz 4 grupe radionica. Predsjednica udruge Ivka Piplica: “Trenutno kroz projekte koji teku, svaka članica ima najmanje dvije bake koje obilazi i to volonterski. Vezali smo se upoznavajući se za protekli projekt, jer smo se združili i to je ta veza koja se više ne može raskinuti… Ja evo zbilja Boga molim da krenu i drugi projekti.”

  Trenutno je udruga Svjetlost u iščekivanju odobrenja realizacije projekta “Zaželi”, o čemu je više rekao Željko Kajtar, dopredsjednik udruge: “Naši projekti na kojima mi radimo, odnosno sav naš rad udruge se zasniva na tome da ovdje uključimo ljude koji su teško uključivi, jer su slabijeg imovinskog stanja, ne mogu si priuštiti smještaj u domu pa žive u staračkim domaćinstvima ili izoliranim sredinama…ili jednostavno nemaju s kim razgovarati i uključivanje u društvo im je znatno otežano. Sljedeći naš veliki projekt koji će pokriti preko 60 takvih štićenika je suradnja sa Hrvatskim zavodom za zapošljavanje gdje ćemo jednim udarcem riješiti dvije stvari – zaposlit će se 15 žena iz teško zapošljive skupine (preko 50 godina), koje su naše članice.”

  Ovim projektom zaposlene žene bile bi na usluzi 6štićenicima udruge, kojima bi pomagale na terenu, odnosno u njihovim domaćinstvima radom kroz puno radno vrijeme. Udruga se trenutno također priprema i za sudjelovanje na đakovačkom Obruču te obilježavanju Međunarodnog dana starijih osoba.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog