Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Svjetski dan školskog mlijeka

  Danas se obilježava 18. Svjetski dan školskog mlijeka. Obilježavanje je počelo 2000. godine na inicijativu FAO-a – Organizacije za hranu i poljoprivredu Ujedinjenih naroda, a obilježava se u više od 80 zemalja svijeta sa svrhom i ciljem upoznavanja djece predškolske i školske dobi o vrijednostima i kvaliteti mlijeka i mliječnih proizvoda te upozorava na potrebu uvođenja obveznih mliječnih obroka u školama.
  Ministarstvo poljoprivrede od ove školske godine provodi Školsku shemu koja objedinjava dosadašnju Shemu školskog voća i povrća i Program mlijeka u školama.
  Školskoj shemi ove se školske godine priključilo čak 1106 škola i 89 dobavljača. Školska shema osigurava 100 -150 grama voća i povrća i do dva i pol decilitra mlijeka i mliječnih proizvoda po djetetu tjedno.
    Školska shema jedna je od mjera Europske unije sufinancirana sredstvima Europskog fonda za garancije u poljoprivredi. Za ovu školsku godinu Hrvatskoj je dodijeljeno 2,5 milijuna eura za provedbu Školske sheme.
  Obilježavanje 18. Svjetskog dana školskog mlijeka bio je povod da zavirimo u kuhinju Osnovne škole “Vladimir Nazor” u kojoj smo zatekli kuharicu Marinu Ljubas koja ističe da djeca rado prihvaćaju promjene u školskoj prehrani.

  dav


  Nazorova škola među prvima je uvela shemu školskog mlijeka, ističe ravnatelj Andrija Šušak.

  Shema školskog mlijeka, koje se nabavlja iz Valpova, nudi se djeci od prvog do četvrtog razreda, a u školsku shemu voća i povrća uključeni su svi učenici, ističe ravnatelj Nazorove škole Andrija Šušak navodeći da ta škola još nema uvjete za pripremanje kuhanog obroka.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog