Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Strukovna škola na UNESCO-vom projektu simulacije rada UN-a

  Srednja strukovna škola Antuna Horvata predstavlja Republiku Hrvatsku na UNESCO-vom projektu simulacije rada tijela Ujedinjenih naroda, izvijestio nas je ravnatelj Mirko Ćurić.  
  U petak je Srednja strukovna škola Antuna Horvata dobila  obavijest Nacionalne komisije udruženih UNESCO-vih škola da je izabrana, između hrvatskih UNESCO udruženih škola, da predstavlja Republiku Hrvatsku na velikom međunarodnom događaju ( Cividale del Friuli Model Ujedinjenih naroda – CFMUNESCO) koji će se održati od 25. do 28. studenoga 2017. godine u Italiji. 
  Konferencija je namijenjena učenicima srednjih škola, službeni jezik je engleski, a sastojat će se od rasprave i omogućiti studentima iz cijelog svijeta da uživaju u ulozi diplomata kroz simulaciju rada tijela Ujedinjenih naroda.
  Boje Srednje strukovne škole, ali i Republike Hrvatske, branit će profesor engleskog jezika Filipa Bekavac s dva učenika 3 TM razreda. Oni će dobiti svoje uloge u radnim tijelima kakve ima UN i raspravljati o važnim svjetskim pitanjima iz njihove, učeničke perspektive.
  Za Srednju strukovnu školu je ovo iznimno priznanje, kojim se može pohvaliti malo koje škola u Hrvatskoj, smatra ravnatelj Ćurić podsjećajući da je Strukovna škola predstavljala Republiku Hrvatsku u Strasbourgu na Euroscoli, a potom u Brusselesu na Europskom socijalnom vijeću, a sada se predstavlja u svjetskim okvirima, jer je ovdje riječ o UNESCO-vim pridruženim školama, udruženju koja okuplja škole iz gotovo svih zemalja svijeta. 

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog