Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Nastavlja se obnova đakovačkog kina

  dav


  Nakon prošlogodišnjeg preuređenja partera, u đakovačkom kinu Centra za kulturu počeli su radovi i na obnovi balkona. Za tu su namjenu, kako doznajemo od Danice Lešić, vršiteljice dužnosti ravnatelja, osigurana sredstva u visini 625 tisuća, s tim da je Ministarstvo kulture osiguralo 400, a Grad 225 tisuća kuna.
  “I na balkonu je predviđeno uređenje nove podne obloge, podne rasvjete i obnova stolica. Kao i u parteru, zbog tih radova smanjit će se broj redova i stolica koji će ubuduće biti 218 umjesto dosadašnjih 280. Radovi na preuređenju balkona predviđaju veći razmak između redova zbog čega će ih biti 9 umjesto 12, bit će komfornije i bolja preglednost pozornice”, pojašnjava vršiteljica dužnosti ravnatelja Centra za kulturu dodajući da će gledalište na balkonu koridorom biti podijeljeno u dva dijela.
  Preuređenjem partera i balkona ukupni broj sjedala đakovačkog kina s nekadašnjih 588 smanjio se za 95 i ubuduće će u kinu biti 495 sjedećih mjesta.
  U đakovačkom kinu imaju planove i za nove investicije pa je tako predviđena i obnova pozornice, odnosno poda, svečanog platna i druge opreme za što se tek trebaju osigurati izvori financiranja.

  dav


  Osim za sufinaciranje preuuređenja partera i balkona, Grad je, kako ističe vršiteljica dužnosti ravnatelja Centra za kulturu Danica Lešić, osigurao i 150 tisuća kuna za druge investicije u kinu, a tim sredstvima obnovit će se kotlovnica, nabavljena su 4 klima uređaja, informatička oprema, a dio sredstava će se utrošiti i za estetsko uređenje kina, zamjenu željeznih rukohvata inoksom te za druge sitnije zahvate.
  Radove na obnovi balkona obavlja tvrtka TehnoColor, a bit će gotovi do 15. studenoga.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog