Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Grad osigurava po 300 kuna za opremu prvašića

  Početak nove školske godine u Osječko-baranjskoj županiji u znaku je smanjenja broja učenika, a to je posebno izraženo, kako ocjenjuje Snježana Staščik, pročelnica Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i tehničku kulturu, u Đakovštini. U svim osnovnim školama na ovom području ukupno je manje 146 učenika u odnosu na prošlu godinu, a posebno zabrinjava i sve manji broj prvašića kojih je u Osječko-baranjskoj županiji 440 manje nego lani.
  Poruku i čestitku učenicima, posebno prvašićima, roditeljima i nastavnicima na početku nove školske godine uputio je đakovački gradonačelnik Marin Mandarić.
  “Grad Đakovo prepoznaje važnost obrazovanja kao temeljnu društvenu vrijednost i činit će sve da školske klupe opet budu ispunjene i pruži najbolje uvjete za razvoj izvrsnosti i uspjehe”, ističe se, između ostaloga, u poruci gradonačelnika Mandarića povodom početka nove školske godine.
  Sudjelujući danas u emisiji “Izravno” u kojoj je bilo riječi o negativnim demografskim trendovima i sve manjem broju učenika, zamjenik gradonačelnika Robert Francem najavio je neke konkretne mjere koje bi trebale pomoći roditeljima učenika.
  “Što se prvašića tiče, gradonačelnik je donio odluku po pitanju sufinanciranja školske opreme ili opreme za tjelesni odgoj u visini 300 kuna, sve ovisi o tome što će roditelji i djeca odabrati. Mislim da je to, recimo to tako, simbolična nagrada za početak školske godine i mislim da će to dosta dobro prihvatiti roditelji i da to, možda, omogućava mnogima koji si ne mogu priuštiti opremu”, najavio je Francem.
  Bit će promjena i u vezi cijene smještaja u dječji vrtić, najavljuje zamjenik gradonačelnika Francem.
  “Potrebno je usklađivanje odluke s mjerama koje je donijela OBŽ, a mijenjao se i zakon koji regulira tu problematiku pa je slijedom toga donesena odluka o dvadeset postotnom smanjenju cijene za drugo dijete i besplatnom smještaju za svako slijedeće dijete”, izjavio je zamjenik gradonačelnika najavljujući da će o tome biti riječi na sljedećoj sjednici Gradskog vijeća u četvrtak.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  Blog