Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Đakovačka umjetnica na 4. trijenalu autoportreta

  Sinoć je u Galeriji Prica u Samoboru otvoren 4. trijenale autoportreta, a priliku za izlaganje svoga umjetničkoga rada dobila je i Đakovčanka Marijana Vargić. Zanimanje za izložbu bilo je veliko, od 190 prijavljenih autora odabrano je njih 75, među kojima se našla i naša sugrađanka.

  Tematika izložbe je samopoimanje, a osmišljena je s ciljem da umjetnik prikaže interpretaciju samoga sebe. Marijanina je “Skulptura – pokret” četvrta skulptura u nizu, a predstavlja, kako pojašnjava, ljudsku figuru u pokretu. 

  Od pet mojih skulptura odabrana je jedna. Moj je rad crtež u prostoru, zapravo, skup šipki koje spajanjem tvore ljudsku figuru- moj autoportret. Osobito mi se svidjelo kako je moju skulpturu predstavila Sonja Švec Španjol, rekavši da izložena skulptura položajem tijela izražava određenu emociju i proživljeno iskustvo, dok svih pet skulptura zajedno tumače cjelokupnu osobnost autorice.“, iznosi Marijana.

  Marijanin osjećaj za umjetnost probudio se još u osnovnoj školi, prisjeća se, a prvi crteži bili su joj ljudska stopala. Osim što se bavi prostornim crtežom- kiparstvom, zadnje dvije godine bavi se i ilustracijom, a trenutno radi i na ilustriranju dječje slikovnice u suradnji s riječkim Medicinskim fakultetom.

  Izložba u Samoboru nije Marijanina prva izložba. Naime, ona je sudjelovala na skupnim izložbama diljem Hrvatske- u Dalmaciji, Slavoniji, Rijeci, Zagrebu te u Bosni i Hercegovini. Ova izložba posebno joj je važna jer je njezin rad izložen uz radove najvećih hrvatskih umjetnika, govori.

  “Trenutno nemam planiranih izložbi, ali s obzirom na to da svi od mene očekuju prvu samostalnu izložbu u Đakovu, mogla bih se pozabaviti tom mišlju.“, otkriva Marijana.

  Tekst: Lara Martinović

  Foto: Osobna arhiva M.V.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog