Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Vikend u Strizivojni, Josipovcu Punitovačkom i Piškorevcima

  Danas će se u Strizivojni održati tradicionalna “Žetvena večera” koju organizira Hrvatsko seljačko prosvjetno i dobrotvorno društva “Seljačka sloga”.

  Program počinje u 21 sat kada će biti prikazan običaj završetka žetve u sklopu kojega je i izbor kraljice žetve. Isto tako, predviđen je i prigodni zabavni program, a posjetiteljima će biti ponuđena i prava žetvene večera koja se nekada pripremala nakon žetve.

  …………………

  Desetom po redu manifestacijom “Slovaci do Drlaku” KUD Braća Banas iz Josipovca Punitovačkog obilježit će svoju 50. obljetnicu. Program manifestacije Slovaci do Drlaku počeo je likovnom kolonijom, a nastavljen je nastupom gostiju iz Rumunjske, Češke i Slovačke. Subotnji dio programa počinje svetom misom u 17 sati, u 18 sati je svečani mimohod, a od 19:30 je kulturno umjetnički program na kojem će nastupiti nekoliko kulturno-umjetničkih društava.

  ……………………………..

  U Piškorevcima se ovoga vikenda održavaju XXIII. Piškorevački sokaci – folklorna manifestacija kojom će Kulturno-umjetničko društvo “Zora” obilježiti 90 godina djelovanja. Program počinje u 17 sati svečanom akademijom u sklopu koje će uz domaćine nastupiti i KUD Tena. Središnji dio manifestacije je nedjeljna svečana povorka u 16 sati, u 17 sati je svečano otvorenje, a nakon toga nastup 8 folklornih skupina.

  Foto: Arhiva

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog