Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Počinje berba grožđa

  Berba grožđa u vinogradima Đakovačko-osječke nadbiskupije počet će sljedećeg tjedna, doznajemo od Mire Bošnjaka, glavnog tehnologa Misnih vina.

  “S obzirom na to da imamo izuzetno vruće ljeto, ove godine ćemo s berbom krenuti ranije. Što se tiče šećera, za sada su izmjereni parametri 80 do 85 Oechslea što osigurava 12,5% alkohola u budućem vinu. U ponedjeljak bismo trebali krenuti s našim glavnim sortama, tramincem i chardonnayem. Budući da visoke temperature smanjuju kiselinu traminca, nastojimo krenuti upravo s tom sortom kako bismo sačuvali arome.”, izjavio je Miro Bošnjak.

  Površina vinograda Đakovačko-osječke nadbiskupije je 30 hektara, od čega je 5,5 hektara traminca, 8,5 chardonnaya, 5,5 hektara graševine i 3 hektara crvenih sorti. Ovisno o broju birača, kojih bi ove godine trebalo biti pedesetak, berba inače traje od 15 do 17 dana, no s obzirom na pauze koje se rade između berbi različitih sorti ona može potrajati i do mjesec dana.

  Ovogodišnji urod, ističe Bošnjak, bit će zadovoljavajuć. Za sada se očekuje jedan prosječan, relativno dobar urod i dobra kvaliteta.

   

  Tekst: Lara Martinović

  Foto: Arhiva RĐ

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog