Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Kardinal Puljić i biskup Komarica na susretu sjemeništaraca iz 1961. godine

  Sutra, u utorak 22. kolovoza, na spomendan Blažene Djevice Marije Kraljice – Gospe siromaha, večernju misu u katedrali sv. Petra u Đakovu u 18:30 sati predvoditi će kardinal Vinko Puljić, vrhbosanski nadbiskup metropolit. U koncelebraciji će sudjelovati monsinjor Franjo Komarica, banjolučki biskup te još 20ak svećenika iz raznih krajeva Hrvatske i Bosne i Hercegovine.
  Misno slavlje biti će održano u sklopu susreta s kolegama iz gimnazijskih dana 1961. godine u Zagrebu i Đakovu čiji domaćin je monsinjor Luka Strgara.
  “Nas je te godine iz svih krajeva bivše države, jer su sva sjemeništa uglavnom bila zatvorena, u pravom razredu bilo 141; tridesetak iz Đakovčako-srijemske biskupije, a ostali iz svih biskupija i mi imamo praksu da se svake godine sastajemo u drugom mjestu . Tako je ove godine na redu Đakovo gdje su nas četvorica svećenika i trojica koji su bili sjemeništarci u gimnaziji, ali su kasnije izabrali drugi životni put. Međutim, mi se susrećemo bez obzira jesmo li svećenici, biskupi, kardinali….ili nekoga drugog zvanja…”, pojašnjava monsinjor Strgar najavljujući da će ih se u Đakovu okupiti 38, odnosno 25 svećenika među kojima su kardinal i biskup, te 13 laika koji su krenuli u sjemenište, ali su na kraju krenuli drugim putem i završili u drugim zvanjima; od liječnika, pravnika, veterinara, profesora, mehaničara….. , vjeroučitelja…
  Svaki susret je prigoda za evociranje uspomena, a osim mise i druženja u Sjemeništu, sudionici ovog susreta posjetit će i Kopački rit.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  Blog