Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Đakovačka vina traže veći broj berača

  Sunčano i vruće vrijeme pogodovalo je i ranijem sazrijevanju grožđa pa i iz Đakovačkih vina najavljuju skori početak berbe.
  “Naravno da je ovo sušno vrijeme utjecalo i na vrijeme dozrijevanja i na kvalitetu grožđa tako da očekujemo izuzetnu kvalitetu i nešto raniju berbu, odnosno početak berbe će se pomaknuti za petnaestak dana, u zadnjem tjednu kolovoza”, ističe direktor Damir Risek navodeći da Đakovačka vina imaju oko 280 hektara rodnih vinograda, a najzastupljenija sorta je graševina, uz rane sorte chardonnay i rizvanac, zatim traminac, sauvignon, pinot crni, cabernet sauvignon i druge sorte. .
  Iako se očekuje izuzetna kvaliteta, prinos će biti nešto manji zbog dugog sušnog razdoblja, pojašnjava direktor Đakovačkih vina.
  “S obzirom na veliki broj hektara, očekujemo da će berba trajati od 40 do 45 radnih dana, a potrebno nam je dosta berača pa koristim i ovu priliku da pozovemo zainteresirane građane da nam se jave za berbu grožđa na lokacijama Mandićevac i Lapovci, a ove godine smo uspjeli i povećati cijenu berbe za dvadesetak posto, a osigurali smo i tjednu isplatu”, dodaje direktor Risek navodoći da uspješan berač može dnevno zaraditi od 150 do 200 kuna, što ovisi o sposobnosti berača.
  Osim 280 hektara vlastitih nasada, Đakovačka vina imaju i 250 hektara u kooperantskom odnosu.
  “To je ukupna proizvodnja od tri do tri i pol milijuna litara vina, a sve u kvalitetnoj kategoriji, a naša vina plasiramo uglavnom na hrvatskom tržištu. Međutim, i izvoz je postao jedna bitna stavka i Đakovačka vina danas nemaju problema u plasmanu vina, imamo i uredne zalihe, a očekujemo i ovom berbom da nastavimo uspješno poslovanje”, zaključuje direktor Damir Risek.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog