Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Vesela povorka 51. Đakovačkih vezova prošla i obnovljenim Strossmayerovim trgom

  Velikim šokačkim kolom oko fontane na preuređenom Strossmayerovom trgu okončana je velika svečana povorka 51. Đakovačkih vezova. Više od 3 500 sudionika iz 57 folklornih skupina prošlo je središnjim ulicama grada u šarenoj, raspjevanoj, veseloj povorci. Bake na biciklima, Šokci sa čokanjčićima, bosonoga djeca, kandžijaši, konjanici, svečane svatovske zaprege, prepoznatljivi hrvatski ovčari bili su tek dio nedjeljnog vezovskog jutra pred đakovačkom katedralom. Uz članove kulturno umjetničkih društava iz Slavonije i Baranje, u povorci su bili i gosti iz drugih dijelova Hrvatske, ali i iz Makedonije, BiH, Slovenije, Turske, Mađarske i Poljske.

  Sve njih pozdravili su brojni posjetitelji koji su od Malog parka do Strossmayerovog perivoja, gdje se je na ljetnoj pozornici nastavljen cjelodnevni vezovski program. Prvi su se gostima u parku predstavile skupine iz izvan Hrvatske – Međunarodna smotra folklora. Od 12:30 do 15:00 sati odvija se Smotra folklora Hrvatske, a od 17:00 do 19:30 na programu je Smotra folklora Slavonije, Baranje i Zapadnog Srijema. Istodobno, na đakovačkom hipodromu odvija se bogat program konjičkih natjecanja.

  Kao i proteklih godina Vezovi završavaju programom ‘Slavonijo, zemljo plemenita’, koji počinje u 20:00 tradicionalnim izborom najbolje nošenog narodnog ruha u kategoriji djevojaka, snaša, momaka i bećara. Nastupit će i brojna tamburaška imena: Vera Svoboda, Krunoslav Kićo Slabinac, Šima Jovanovac, Stjepan Jeršek Štef, Dike, Zvona, Slavonia Band, Izvor, Dyaco, Slavonski dukati, Sanja Hajduković i Slavonski vez, Brace, ŽK Certissa, Pannona, Đakovčanke i Skladovke. U Vezovskom šatoru večeras je koncert Zabranjenog pušenja.

   

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog