Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Obnovljena prostorija Udruge slijepih

  Udruga slijepih, kako doznajemo od predsjednika Marija Plavšića, obnovila je svoje prostorije na Vijencu kardinala Alojzija Stepinca broj 12 u kojima djeluje već 40 godina.
  “Prostorija je bila u derutnom stanju, a obavljeni su soboslikarski radovi i dobila je novi sjaj, a to smo uspjeli realizirati zahvaljujući našim generalnim sponzorima, a to je Lions klub Buga”, naglasio je Plavšić ističući da ta suradnja Buga i Udruge slijepih traje već 17 godina kroz različite projekte.
  Buge su počele surađuju s Udrugom slijepih i prije svoga forlmalnog osnivanja, prisjeća se Iva Angebrandt navodeći kako je dosad za udrugu nabavljena i tehnička oprema, kompjutor, diktafon, linija i druga oprema…..

  “To su naše tradicionalne akcije, a najdraži nam je ručak sa slijepim osobama koji organiziramo u ožujku kada Udruga slijepih organizira svoju godišnju skupštinu. Mi neke članove koji nisu u mogućnosti sami doći dovezemo, oni se sastanu i odrade svoj službeni dio, a onda imamo zajednički ručak koji sve nas puno, puno ispuni…”, ističe članica Buga.
  “Udruga slijepih Đakovštine broji 60-ak članova, uglavnom su to osobe treće životne dobi, ali imamo i jednu članicu koja će krenuti u gimnaziju, jednog studenta uspješnog”, navodi predsjednik ističući da je Udruga prepoznata na gradskoj društvenoj sceni i da je odnos dosad bio korektan.
  Uz problem osobnog financiranje, jer je invalidnina u Hrvatskoj najniža u okruženju, veliki problem slijepih osoba, kako ističe Plavšić, je i zapošljavanje jer više niti jedna slijepa osoba ne radi, a nekada ih je bilo sedam, ili osam.
  “To je jedan gorući problem jer to nije samo rješavanje egzistencije, nego je riječ i socijalizaciji”, zaključuje Plavšić.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog