Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Otvorena izložba “Konji bili, konji vrani”

  “Konji bili, konji vrani” naziv je sinoć otvorene izložbe u predvorju Hrvatskog doma kulture đakovačke autorice Silvije Butković. To je njena 18. samostalna izložba fotografija.
  -Znam samo da volim ovaj grad i da volim ove ljude i da su mi oni motiv da radim i zaustavljam objektivom sve ono što je vrijedno zaustaviti…od folklora, od konja, ljudi zbog kojih ovaj grad diše. Vjerujem da ću raditi dalje i da neće biti samo punoljetnih izložbi. Bit će ih još. Već imam spremne motive za novu izložbu, rekla je Butković.
  U glazbenom dijelu programa nastupile su Bećarine, a stotinjak posjetitelja pred Hrvatskim domom dočekale su dvije jahačice na lipicancima. Četrdesetak fotografija prikazuju lipicance na Ivandvoru u zimskoj idili, a bit će izložene do 10. srpnja.

  -Silvija stvarno sve vidi u pravom trenutku i to zabilježi. To je Državnoj ergeli od velikog značaja i interesa. To je ipak promidžba kako Ergele, tako i njena osobna, ali i Đakova. Svi znamo da su lipicanci ostavština od više od petsto godina i da je čovjek uvijek živio s konjem i uz konja. Ovo je hvalevrijedna izložba, kazao je ravnatelj đakovačke Ergele Mirko Damjanović.

  Na otvorenju su govorili i Marija Burek, direktorica TZ Grada Đakova, Damir Tomić, predsjednik Foto-kino kluba Đakovo i đakovački dogradonačelnik Robert Francem, koji je i otvorio izložbu.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog