Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Koncertom Zvonka Bogdana slavit će se šampionska vina 30. Bonavite

  U Trnavi se sutra održava 30. Bonavita, turističko – gospodarska manifestacija vinogradara Slavonije i Baranje koja se obilježava još od 1988. godine. Cilj je, kako tvrde organizatori, unapređenje kakvoće proizvodnje vina, kulturne i umjerene potrošnje vina, kao i podizanje vinske kulture proizvođača i potrošača vina. Ove godine su u Trnavi izuzetno zadovoljni brojem uzoraka vina, a već su poznati i šampioni. Načelnica općine Irena Mikić Brezina.

  -Ove godine na Bonavitu je pristiglo 135 uzoraka vina. Šampion 30. Bonavite je traminac izborna berba bobica iz 2015.g Iločkih podruma d.d. Šampion graševine je graševina ledena berba iz 2015. godine Kutjeva d.d. Šampion crnih vina je cabarnet sauvignon iz 2015. godine vinarije Apostol iz Trnave, a šampion suhih mirnih vina je sauvignon iz 2016. godine vinarije Iuris iz Erduta. Dva velika zlata su: Graševina izborna berba iz 2015. godine Vinarije Svijetli dvori iz Karanca i Graševina ledena berba iz 2015. godine vinarije Perak d.o.o. iz Kutjeva, istaknula je načelnica Općine Trnava Irena Mikić Brezina, dodavši da je sam proces ocjenjivanja vina prepušten isključivo stručnjacima.

  Posjetitelje i ove godine očekuje zanimljiv i sadržajan program. Od 14,00 sati sutra je natjecanje u tekličkom jahanju i vožnji zaprežnih kola, od 19,30 počinje program otvaranja manifestacije uz kulturno umjetnički program i proglašenje najboljih vina, dok će večer završiti koncertom Zvonka Bogdana.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog