Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Uspješan natjecateljski vikend đakovačke Ergele


  Na međunarodnom zaprežnom natjecanju kategorije CAI3*-H2, koje je proteklog vikenda održano u Rumunjskoj, natjecatelji Državne ergele Đakovo – Antun Živić, vozač, i Tomislav Obrovac, suvozač, svojim plasmanom izborili su kvalifikacije i pravo nastupa na ovogodišnjem svjetskom prvenstvu u vožnji dvoprega, doznajemo od ravnatelja Nidala Korabija.
  “Turnir je bio vrlo zahtjevan i dinamičan, a vozači ergele sa kobilama kojima je ovo ujedno bio i debitantski nastup na natjecanjima, zauzeli su sveukupno 9. mjesto te postali prvi vozači u Hrvatskoj sa osiguranim pravom nastupa na svjetskom prvenstvu. Svoju dominaciju je i u Rumunjskoj ponovno potvrdio višestruki svjetski prvak Zoltan Lazar”, ističe Korabi navodeći također da se tijekom istog vikenda uspjeh natjecatelja đakovačke ergele nastavio ma Croatia cupu u vožnji dvoprega u Slavonskom Brodu gdje je Danko Drobnjak zauzeo sveukupno 1. mjesto, dok su Josip Zirn i Tomislav Drenjančević zauzeli 3. i 5. mjesto.
  Na dresurnom turniru KK Karoca u Zagrebu, jahačica đakovačke ergele Katarina Čorić je u kategoriji L osvojila 1. mjesto, dok je jahačica Tea Tosenberger za KK Đakovo u kategoriji M osvojila 3. mjesto.
  “Zadovoljni smo početkom ove natjecateljske sezone, te vjerujemo da će se uspjesi nastaviti i dalje, jer je ovo rezultat kontinuiranog i stručnog rada tima ergele kroz posljednjih nekoliko godina. Osim što naše lipicance testiramo na natjecanjima i te informacije koristimo u ostvarivanju selekcijskog napretka, ovakvi su rezultati vrlo dobra promocije ergele, ali i lipicanaca u Hrvatskoj i Europi”, izjavio je ravnatelj Nidal Korabi.

  Foto:Ergela Đakovo

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog